Aspirációs emlő citológia

Az aspirációs emlő citológiai vizsgálat során mindig olyan elváltozást célzunk meg, mely vagy tapintható “csomó”, vagy képalkotó eljárásokkal vizualizálható körülírt lézió.

Az aspirációs citológia kifejezés a vizsgálat technikai kivitelezésére utal, ugyanis az elváltozást vékony tűvel pungálva, speciális fecskendő segitségével vákumot létrehozva a teriméből sejteket “aspirálunk”, azaz szívunk ki, és ezeket tárgylemezre szélesztve, kikenve különböző festési eljárásokat alkalmazva mikroszkóppal vizsgáljuk.

Az aspirációs citológia szakrendelést olyan betegek keresik fel, akiknél tapintással vagy megelőző képalkotó diagnosztikai vizsgálattal (pl. ultrahang) olyan csomót, vagy göböt találtak, amely jó vagy rosszindulatú elváltozásra is utalhat. A budapesti magánrendelőben leggyakrabban végzett eljárás a biopszia, az úgynevezett vékonytű-biopszia (FNAB, fine needle aspiration biopsy), amelynek segítségével sejt mintát vesznek az érintett területről. A mintában található sejteket a citopatológus mikroszkóppal megvizsgálja, majd ezt követően elkészíti a diagnózist.


 

Ultrahanggal vezérelt aspirációs vizsgálat: 20.000 Ft

( Az ár tartalmazza a szakorvosi vizsgálatot a vékonytűs mintavételt és a citológiai leletet)

Ultrahanggal vezérelt aspirációs vizsgálat, amennyiben nálunk végeztette el az

Ultrahang vizsgálatát: 15.000 Ft

( Az ár tartalmazza a szakorvosi vizsgálatot a vékonytűs mintavételt és a citológiai leletet)