Lelki és testi betegségek együttes előfordulásának szakrendelése

Pszichoszomatikus kórképek kezelése belgyógyászati szemmel

A belgyógyász gyógyító munkájából ma már nem hiányozhat az a pszichoszomatikus szemlélet, miszerint a betegségek kialakulásában a biológiai okok mellett a pszichés és a szociális tényezők is fontos szerepet játszanak. A krónikus betegségek, egy frissen diagnosztizált súlyos betegség, vagy családtagunk szenvedésének átélése, tartós ápolása, komoly lelki problémákat okozhatnak. A bánat, félelem, rettegés, harag, düh szégyenérzet, szeparációs tendencia, pánikreakció, szorongás, depresszió, érzelmi trauma, kiégési szindróma, alvászavar kísérheti a betegségek lefolyását, vagy éppen fordítva, a fenti pszichés tünetek képesek változatos testi tüneteket létrehozni, pl. táplálkozási zavarokat, a gyomor és béltraktus gyulladásos, fekélyes elváltozásait, bizonyos bőrbetegségeket, de megbújhatnak szív és érrendszeri, légző rendszeri és allergiás, valamint fájdalombetegségek mögött is.

Tehát akár pszichoszomatikus, akár szomatopszichés oldalról vizsgáljuk az emberi működészavart és a betegséget, számolnunk kell azzal, hogy az kihat a gondolkodásunkra, befolyásolja akaratunkat és érzésvilágunkat éppúgy, mint fizikai testünk működésére.

Egyedülálló szolgáltatásunk keretében lehetőség nyílik az un. pszichoszomatikus betegségek okának megértésére, a betegséget kísérő érzelmi háttér felkutatására, az érzelmi reakciók destruktív elemeinek felismerésére. A páciensek problémáinak feltárását és terápiáját belgyógyászati szakorvosi szempontú vizsgálatokra alapozzuk, számítva betegeink aktív közreműködésére.


Belgyógyászati rendelésünk pszchoszomatikus szemléletmódot alkalmazó betegellátás. Az orvos-beteg találkozás 1 órája alatt a hagyományos betegvizsgálat mellett az érzelmi élet átmeneti vagy tartósan fennálló zavara következtében kialakuló szomatikus rendellenességeket térképezzük fel, a páciens aktív részvételével. A közös munka során igyekszünk feltárni a fizikai és lelki elváltozások lehetéges okait, a családi háttér, a munkahelyi környezet szerepét a betegség kialakulásában, az egyén személyiségjegyeit, a krónikus betegségben szenvedők pszichés állapotát, a konvencionális és a komplementer medicina nyújtotta gyógyszerelés kérdéseit.

Specialista Dr. Kertész Aranka

Szakorvos

Rendelés időpontja

Hétfő: 15.00 - 18.00

Árak

Vizsgálat Ár
1 Első alkalom 25 000 Ft

Emlő ultrahang

Egy kis odafigyeléssel életet menthet! Szűrővizsgálatokon való részvétellel sokat tehetünk a egészségünk érdekében. …

Gyilkosan fáj – de nem öl meg!

Kevés olyan betegség létezik ami akkora fájdalmat tud okozni, mint egy kiadós végbélrepedés! A végbélrepedés …

Befektetés aranyba – de ne pont ilyenbe!

Az aranyeresség napjainkban népbetegségnek számít, amely a felnőtt lakosság mintegy 20%-át érinti, köszönhetően …