Túlsúly, ha fenyegető…

Testünk gyarapodásakor legtöbb esetben a zsírszövetünk halmozódik fel. Minél több a felesleges súly rajtunk, annál több súlyos következménnyel járó betegséggel kell szembenéznünk.

Magas vérnyomás: a zsírszövet is hasonlóképpen a többi szervvel, oxigént és tápanyagban dús vért igényel. Ahogy ez a tápanyagigény nő, a szervezetben keringő vér mennyisége is nő. Minél nagyobb mennyiségű vért kell elszállítani az artériákon keresztül, annál nagyobb nyomás nehezedik az artériák falára. A testtömeg gyarapodása a vér inzulin szintjét is megemeli. Az inzulin színt megemelkedése vastagítja a ereket, különösen a verőereket, ami magas vérnyomáshoz is vezethet.

A magas vérnyomás, a zsíranyagcsere zavar, a kettes típusú cukorbetegség, és ízületi betegségek mind-mind az elhízás következményei. Sőt! Férfiaknál veszélybe kerülhet a férfiasság is. Az elhízás következtében kialakuló hormonzavarok ugyanis impotenciát okozhatnak! A vérzsírok szintje megemelkedik, kórosan elváltozik az érfal, ennek pedig egyenes következménye lehet a szívroham és az agyvérzés. Az elhízottak vérnyomását nem lehet jól beállítani, ha nem csökkentik testsúlyukat. Ráadásul az elhízás mértékével párhuzamosan növekszik a csípő, térd és boka kopásos betegségeinek aránya. Ne viccelje el a kövérséget! Amennyiben Ön vagy hozzátartozója túlsúllyal küzd, segítsen neki.


contact